torsdag, 26 august 2021 11:47

GROV VOLD MOT BABY I HØNEFOSS JUNI 2019 – SAKEN HENLAGT

Skrevet av
Ringerike Tingrett Ringerike Tingrett Illustrasjonsoto: Frank Tverran

Straffesaken mot foreldreparet fra Hønefoss som ble siktet juni 2019 for betydelig grov kroppsskade mot parets felles 11 uker gamle barn er nå henlagt av Riksadvokaten på grunn av bevistes stilling.

Sør-Øst politidistrikt siktet et foreldrepar i Hønefoss for overtredelse av straffeloven § 274 annet ledd, jf. § 273, jf. § 15, betydelig grov kroppsskade, 19. juni 2019. Det var Oslo Universitetssykehus som 15. juni 2019 meldte om at de hadde fått inn et barn med alvorlige skader. Barnet døde 26. juli 2019.

Saken har blitt grundig etterforsket og etterforskingen av faktumdelen av saken var i all hovedsak ferdig i starten av 2020. Etter det har rettsoppnevnte sakkyndige utferdiget rapporter rundt de medisinske spørsmålene.

Straffesaker som omhandler de helt yngste barna er utfordrende, men svært viktig å etterforske grundig av hensyn til barnets og foreldrenes rettssikkerhet.

Riksadvokaten har ikke tatt stilling til om barnet har vært utsatt for vold, da det ikke med sikkerhet, med bakgrunn i etterforskingen og de medisinske uttalelsene, kan fastslås hvem som eventuelt er gjerningspersonen. Riksadvokaten uttaler i sin påtegning:

"For å ta ut tiltale må, som kjent, påtalemyndigheten være overbevist om at straffbart forhold er begått, og at dette kan bevises i retten. Det er ikke tilfellet i foreliggende sak, og den må derfor henlegges etter bevisets stilling. Det kan ikke sees at ytterligere etterforsking vil kunne lede til et annet resultat."

De siktede med sine advokater og bistandsadvokaten for avdøde er informert om henleggelsen.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa