tirsdag, 02 april 2019 14:27

Jensens samboer beordret stans i pengeinnsamling

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Eirik Jensen (i midten) og samboeren Ragna Lise Vikre og initiativtaker til Folkegaven Til Eirik Jensen, Jan Bøhle (t.v.) før kjennelsen ble lest opp av juryen i Borgarting lagmannsrett Oslo 28. januar. Eirik Jensen (i midten) og samboeren Ragna Lise Vikre og initiativtaker til Folkegaven Til Eirik Jensen, Jan Bøhle (t.v.) før kjennelsen ble lest opp av juryen i Borgarting lagmannsrett Oslo 28. januar. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Eirik Jensens samboer ga mandag beskjed om å stanse en pågående pengeinnsamling til den tidligere politimannen på Facebook.

Jensens samboer, Ragna Vikre, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet, som omtaler stansen av pengeinnsamlingen tirsdag. Det er på en støtteside for narkotika- og korrupsjonstiltalte Jensen det så langt har vært samlet inn over 200.000 kroner i en såkalt folkegave.

Initiativtaker til innsamlingen har vært en av moderatorene på nettforumet, Jensen-støttespilleren Jan Bøhle. Han fikk med seg Jensens samboer og Arne Sundt-Bjerck som opprettet støttegruppa på Facebook i 2014 og som i dag har over 22.000 medlemmer.

Mandag skrev Bøhle på gruppas sider at pengeinnsamlingen ble stanset.

– Jeg har i går vært i kontakt med Ragna og fikk da beskjed om at innsamlingsaksjonen skal avsluttes, skrev Bøhle.

Han vil ikke heller ikke kommentere stansen i innsamlingen. Bøhle utgjør sammen med Sundt-Bjercke og Vikre styret i stiftelsen Folkegave Til Eirik Jensen. Den siste tiden har det kommet kritikk mot pengeinnsamlingen.

Eirik Jensen ble i Oslo tingrett i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Hans medtiltalte Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel.

Jensen anket skyldspørsmålet og straffutmålingen til lagmannsretten. I januar fastslo juryen at Jensen var skyldig for hasjinnførsel, men frikjente han for korrupsjon. Fagdommerne satte til side juryens kjennelse og saken skal nå opp for ny behandling i lagmannsretten.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa