torsdag, 18 juli 2019 08:05

Janet Jackson og 50 Cent stepper inn for Nicki Minaj i Saudi-Arabia

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Janet Jackson skal opptre på en festival i Saudi-Arabia. Også rapperen 50 Cent opptrer. Janet Jackson skal opptre på en festival i Saudi-Arabia. Også rapperen 50 Cent opptrer. Foto: Joel C. Ryan / Invision / AP / NTB scanpix

Popikonet Janet Jackson og rapperen 50 Cent skal opptre på en festival i Jeddah i Saudi-Arabia. Nicki Minaj skulle egentlig opptre, men trakk seg for å støtte kvinners og homofiles rettigheter.

Det er festivalarrangøren som bekrefter at både Jackson og 50 Cent opptrer.

Også britiske Liam Payne og den amerikanske DJ-en Steve Aoki er blant artistene som deltar.

Nicki Minaj var opprinnelig hovedartisten under festivalen, men hun opplyste i forrige uke at hun likevel ikke ville spille. Det skjedde etter flere reaksjoner på sosiale medier om menneskerettighetene i landet. Hun insisterte på at avlysningen ikke var ment som å vise mangel på respekt overfor den saudiarabiske regjeringen.

Anonyme kilder har i saudiarabiske medier, blant annet den regjeringsvennlige avisen Okaz, hevdet at det var regimet som avlyste konserten med Nicki Minaj, ikke artisten selv.

De hevdet at årsaken var at konserten brøt med verdier og skikker i landet.

Saudi-Arabia har fått mye kritikk for menneskerettsbrudd, blant annet for kvinners manglende rettigheter. De har også fått mye kritikk etter at journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i oktober i fjor.

USAs etterretningsorganisasjon CIA mener at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman sto bak drapet på Khashoggi, og en FN-ekspert har bedt om at bin Salmans mulige rolle i drapet etterforskes.

Det foregår fortsatt en rekke menneskerettsbrudd i Saudi-Arabia. I april ble 37 menn henrettet, flere av dem dømt til døden for å ha demonstrert.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa