onsdag, 01 november 2023 21:53

Robot Aviation på Eggemoen får nye eiere

Skrevet av
Robot Aviation på Eggemoen får nye eiere Foto: Robot Aviation

Invex Group og Tronrud Engineering kjøper Robot Aviation, en ledende aktør innen droneteknologi for landbruk, energi, forsvar og overvåkning.


Selskapet har vært en nøkkelspiller innen ubemannede luftfartssystemer (UAS) i flere år, og da det statseide britiske jernbaneselskapet Network Rail ifjor satte sivil rekord for lengste droneflyving bortenfor synslinje var det med Robot Aviations SkyRobotTM FX10 drone.

- Robot Aviation utvikler avanserte droneteknologier som øker effektiviteten innen sektorer som landbruk, energi, forsvar og overvåkning. Invex Group og Tronrud Engineerings oppkjøp vil styrke Robot Aviations posisjon som global markedsleder innen sitt felt, sier Niklas Nyroth, daglig leder i Robot Aviations.
Nyroth er en av Norges ledende kapasiteter innen ubemannet luftfart og har omfattende internasjonal erfaring og ekspertise innen teknologi og droneteknologi.
Invex Group eier selskaper innen teknologi, industri og luftfart, mens Tronrud Engineering er et ledende selskap innen ingeniørtjenester, automatisering og innvasjon. Robot Aviation er det første selskapet de kjøper sammen. Oppkjøpet representerer en ytterligere satsing på innovasjon og vekst på Eggemoen Teknologipark som allerede er hjem for flere av Norges ledende teknologibedrifter.

Da EU ifjor allokerte midler til å styrke grensekontrollen mot Hviterussland var deler av budsjettet øremerket ubemannet luftfart. Robot Aviation fikk oppdraget med å levere dronesystemer til den litauiske grensestyrken i tillegg til opptrening av hundrevis av grensevakter.
- Vi leverer nå denne typen systemer til Litauen, Romania og Norge - og med det økende konfliktnivået i verden er det en markant økning i antall henvendelser, sier Niklas Nyroth, daglig leder i Robot Aviations.
Styret i Robot Aviation vil bestå av Gudleiv Bjørklund, Lars Kristian Vehus, Olav Tronrud og styreleder Steffen Fagerås.

Om Robot Aviation:
Robot Aviation har vært en pioner innen utvikling og produksjon av ubemannede luftfartssystemer (UAS) og droneteknologi i over ti år. Selskapet er kjent for sitt fokus på avansert teknologi og pålitelige løsninger for en rekke bruksområder, inkludert overvåkning, kartlegging og inspeksjon.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa