torsdag, 29 desember 2022 13:15

Shabana Rehman er død – kjempet hardt og ga aldri opp håpet

Skrevet av
Shabana Rehman døde torsdag. 46 år gammel. Shabana Rehman døde torsdag. 46 år gammel. Foto: Heiko Junge / NTB

Komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman er død, 46 år gammel. Det opplyser Rehmans bror.

– Det er med bunnløs sorg jeg må meddele at vår høytelskede uerstattelige søster, datter, tante, venn, midtpunkt, humørspreder og stolthet gikk fredfullt bort i dag tidlig, skriver Shabanas bror Shakeel på Facebook.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Rehman fikk påvist kreft i januar. Hun har vært innlagt på sykehus de siste dagene. Shabana Rehman delte åpent om sitt sykdomsforløp på Instagram.

– Hun har kjempet hardt og aldri gitt opp håpet. Hun ville leve videre for familien, kjærligheten og for det landet som hun elsket så enormt høyt, skriver broren.

Omgitt av sine nærmeste

Shabana Rehmans kjæreste Petter Simonsen skriver på Facebook at hun var fredfullt omgitt av sine aller nærmeste da hun gikk bort torsdag morgen.

– Jeg er i stor sorg men kjenner samtidig på enorm takknemlighet for hvert sekund jeg har hatt sammen med min tvillingsjel og store kjærlighet, skriver Simonsen.

Shabana Rehman er kjent blant annet som standupkomiker, skribent og samfunnsdebattant. Hun har gjort flere ting som har skapt overskrifter, blant annet vakte det oppmerksomhet da hun stilte naken, kun påført det norske flagget som kroppsmaling, på forsiden av Dagbladet Magasinet i januar 2000. Da hun i 2004 løftet mulla Krekar, fikk det internasjonal omtale.

Flere priser

Rehman startet som spaltist i VG i 1996 og debuterte som standupkomiker tre år senere. Hun var spaltist i Dagbladet i sju år fra 2000 og senere i Aftenposten. Den engasjerte samfunnsdebattanten har også mottatt en rekke priser, blant annet Fritt Ord-prisen i 2002 – som hun delte med Aslam Ahsan. Begge fikk prisen for å bygge bro mellom kulturer.

Senest i år fikk hun Norsk PENs Ossietzkypris for sin utøvelse av ytringsfriheten på «kreativt og oppsiktsvekkende vis» over flere tiår.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa