tirsdag, 20 september 2022 23:06

Smiths Venner kan ekskludere medlemmer med homofil partner

Skrevet av
Brunstad Christian Church kan ekskludere medlemmer med homofil partner, mener Statsforvalteren. Bildet er fra Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen. Brunstad Christian Church kan ekskludere medlemmer med homofil partner, mener Statsforvalteren. Bildet er fra Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen. Foto: Berit Roald / NTB

At Smiths Venner, også kjent som Brunstad Christian Church, åpner for å ekskludere medlemmer med homofil partner er ikke et brudd på trossamfunnsloven, mener Statsforvalteren.

I et forslag til veileder fra trossamfunnet Brunstad Christian Church (BCC), åpnes det for å sanksjonere medlemmer som lever i et homofilt forhold eller heterofilt samboerskap, skriver Vårt Land.

Etter å ha mottatt bekymringsmeldinger om vilkårene for medlemskap, har Statsforvalteren konkludert med at trossamfunnet ikke bryter noen bestemmelser i trossamfunnsloven, skriver avisen.

I et skriv fra BCC til Statsforvalteren går det fram at en person med homofil legning kan inneha medlemskap i BCC og alle former for verv eller ansettelser. Det er først når legningen leves ut, for eksempel i form av et seksuelt samliv, at livsførselen kommer i strid med BCCs bibelforståelse.

– Etter trossamfunnsloven er det ikke noe i veien for at et trossamfunn diskriminerer, så lenge diskrimineringen er begrunnet i selve troen, opplyser Hege Nyhus, avdelingsdirektør hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Veilederen skal legges fram for landsmøtet i BCC Norge i desember, og at den er anbefalt å tre i kraft fra og med 2023.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa