fredag, 17 juni 2022 08:17

Veistubb gir budsjettsmell på en halv milliard for minnestedet på Utøyakaia

Skrevet av
Veien ned til minnestedet på Utøyakaia har kostet mye. Veien ned til minnestedet på Utøyakaia har kostet mye. Foto: Manthey Kula / NTB

En veistrekning på 150 meter bidrar sterkt til at budsjettet for det nasjonale minnestedet på Utøyakaia sprekker. Prisen anslås nå til å bli 672 millioner.

Opprinnelig skulle det nasjonale minnestedet koste 40,5 millioner. Nå er prislappen en halv milliard høyere. En veistubb er mye av forklaringen, skriver NRK.

Om lag 80 prosent av totalkostnaden vil gå til utbygging av veien ned til minnestedet, bekrefter Statsbygg. Veien er om lag 150 meter lang. Grunnforhold gjør det komplisert og dyrt å tilrettelegge for ankomst til minnestedet, forklarer Statsbygg.

Selve veien vil altså koste over en halv milliard alene. 10–15 prosent av den totale prislappen for prosjektet går til selve monumentet. Prosjektet er preget av pandemi og naboprotester.

– Med det utgangspunktet vi hadde, så var det ikke så veldig mange andre måter å gjøre det på. Dermed fikk vi også denne kostnadsveksten, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NRK.

Minnestedet åpner offisielt lørdag.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa