onsdag, 20 april 2022 08:10

USA tror Russland vil angripe forsyningsruter for våpen

Skrevet av
USA tror Russland kan angripe rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina fra Vesten. Ukraina har blant annet fått rundt 70.000 panservernvåpen fra andre land som hjelp i kampen mot den russiske invasjonen. USA tror Russland kan angripe rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina fra Vesten. Ukraina har blant annet fått rundt 70.000 panservernvåpen fra andre land som hjelp i kampen mot den russiske invasjonen. Illustrasjonsfoto: Vadim Ghirda / AP / NTB

Rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina, kan bli et mål for russiske angrep, tror USA, som mener russerne vil prøve å bremse eller hindre forsyningene.

De russiske styrkene har utført forholdsvis få angrep mot bevegelig mål som tog og lastebilkolonner, men de kan ødelegge broer, veier og jernbanestrekninger som brukes til å få våpen og forsyninger inn i landet, sier en tjenestemann i det amerikanske forsvaret, ifølge CNN.

Selv om russerne skulle lykkes med dette, vil de ikke kunne stanse forsendelsene helt, sier tjenestemannen. Til det er det simpelthen for mange leveranser.

USA og andre vestlige land har så langt levert rundt 70.000 panservernvåpen og 30.000 luftvernraketter, samt utskytingsramper for disse, sier tjenestemannen. Onsdag ble det kjent at også Norge har levert et luftvernsystem til Ukraina, i tillegg til minst 4.000 panservernraketter.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa