torsdag, 17 mars 2022 07:49

Stoltenberg: Svensk Nato-medlemskap kan gå fort

Dersom Sverige vil bli medlem av Nato, kan søknadsprosessen gå fort, sier alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Dersom Sverige vil bli medlem av Nato, kan søknadsprosessen gå fort, sier alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener det vil gå raskt å få Sverige inn i alliansen, dersom svenskene ønsker det.

I diskusjonen om et eventuelt medlemskap er det blant annet trukket fram at Sverige vil være ekstra sårbart i perioden mellom en eventuell søknad og godkjenning av svensk medlemskap, melder Sveriges Radio.

– Jeg kan jo ikke si hvor lang tid det vil ta, men det kan gå fort hvis dere ønsker det, sier Stoltenberg om et mulig medlemskap for Sverige.

Til kanalen sier han at han også tror det vil være mulig å finne overgangsløsninger som sikrer Sverige og Finland militær beskyttelse underveis i en søkeprosess.

– Jeg er sikker på at vi kan finne en måte å håndtere en sånn situasjon på, sier Nato-sjefen uten å gå inn på noen konkrete detaljer om hvordan det kunne løses.

Han påpeker også at både Sverige og Finland allerede har et veldig nært samarbeid med Nato og oppfyller alliansens politiske og militære krav.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa