tirsdag, 06 juli 2021 17:45

Ti strømselskaper brøt loven

Skrevet av
I Norge er strømnettet det samme. Selv om du betaler for «grønn strøm», får du samme strøm som dem som ikke betaler for det. I Norge er strømnettet det samme. Selv om du betaler for «grønn strøm», får du samme strøm som dem som ikke betaler for det. Foto: Heiko Junge / NTB

Ti strømselskaper har brutt loven ved å garantere at strømmen deres er helt fornybar, konkluderer Forbrukertilsynet. Ti andre selskaper er i faresonen.

– Hvilken strømavtale man har, påvirker ikke strømmen man får levert i stikkontakten. Forbrukertilsynet mener derfor at kraftselskaper ikke kan gi inntrykk av at forbrukerne kan få levert «grønn» strøm gjennom sin strømavtale, sier Tonje Drevland i Forbrukertilsynet til NRK.

Tilsynet mener selskapene driver villedende markedsføring når de sier at de selger «grønn strøm» uten å forklare det nærmere.

Flere selskaper selger også opprinnelsesgarantier. Da garanteres man at strømmengden man bruker, også vil produseres fornybart. Men strømmen du bruker, er fortsatt den samme som alle andre i Norge har.

– Å kjøpe strømavtaler med opprinnelsesgarantier er en måte forbrukere kan støtte produsenter av fornybar energi. Det påvirker imidlertid ikke strømmen som forbrukeren får levert i hjemmet gjennom sin strømavtale, sier Drevland.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa