mandag, 10 mai 2021 12:21

Mulig drap på Veme: Mann siktet for falsk forklaring

Skrevet av
Politiet har satt opp sperringer og startet etterforskning etter at en mann i slutten av 70-årene ble funnet død i sin bolig på Veme nordvest for Hønefoss fredag 7. mai. Politiet har satt opp sperringer og startet etterforskning etter at en mann i slutten av 70-årene ble funnet død i sin bolig på Veme nordvest for Hønefoss fredag 7. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet i Sør-Øst har iverksatt etterforskning etter at en mann i slutten av 70-årene ble funnet død i sin bolig på Veme utenfor Hønefoss fredag 7.mai. Mannen er sendt til obduksjon som vil bli gjennomført mandag.

veme2
Politiet var mandag ved huset og gjorde undersøkelser der en mann i slutten av 70-årene ble funnet død i sin bolig på Veme nordvest for Hønefoss fredag 7. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB

En mann er siktet for falsk forklaring etter at en mann i slutten av 70-årene ble funnet død i sin bolig på Veme nordvest for Hønefoss fredag 7. mai.

– Dette er et vitne som er avhørt i forbindelse med saken. Vi vil gjennomføre et avhør av den siktede i løpet av dagen, og vurdere om han vil bli varetektsfengslet eller ikke, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt til Ringerikes Blad.

Hun utelukker ikke at det kan være snakk om et drap.

– En av flere hypoteser er at vi kan stå ovenfor et drap. Dette er en av hovedhypotesene, og er en av flere hypoteser politiet jobber med, sier hun.

Til VG opplyser Mathiassen at vedkommende har en tilknytning til avdøde. Det var bakgrunnen for at han ble kalt inn til vitneavhør.

Funn

Politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge ved Hønefoss politistasjon sa til NTB tidligere mandag at de ikke kunne være konkrete på akkurat hva det er som gjør at en etterforskning er iverksatt, men at de har gjort enkelte funn på stedet.

– Vi har gjort funn som gjør at vi nå må gå i gang med en bred etterforskning om hvorvidt det har skjedd noe straffbart eller noe annet, sa han.

Kriminalteknikere har gjort undersøkelser på stedet, og politiet har også iverksatt taktisk etterforskning, herunder avhør av vitner og personer som kan ha opplysninger.

Obdusert

Obduksjonen av den døde mannen ble gjort mandag, men dette ga ikke politiet noen nye svar, ifølge politiadvokat Mathiassen.

Mannen ble funnet av en i familien.

I forbindelse med etterforskningen ber politiet om at de som har video eller lignende fra riksvei 7 fra Heradsbygda til Sokna fra perioden torsdag 6. mai klokken 17 til fredag 7. mai klokken 15 om å kontakt politiet på tipstelefon 476 96 400.

Sist redigert mandag, 10 mai 2021 16:09

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa