fredag, 05 februar 2021 23:05

Solbærsaft fra Røyse kåret til Norges beste drikk

Skrevet av
Solbærsaft fra Røyse kåret til Norges beste drikk Foto: Røyse Bærpresseri

Fredag kveld ble solbærsaft fra Røyse Bærpresseri kåret til årets drikk i finalen i Det Norske Måltid - en av landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. – Brilliant og karakteristisk, sier juryen.

− Finalistene i Det Norske Måltid er av aller høyeste kvalitet, og bygger på både innovasjon og tradisjon. I år var det også rekordmange påmeldinger. Røyse Bærpresseri skilte seg tidlig ut med et fantastisk produkt og det er bare å gratulere dem med tittelen årets drikk, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og reiser årlig rundt i landet for å finne det ypperste av norske produkter og råvarer. Konkurransen er et av de viktigste omdømmetiltakene for å synliggjøre Matnasjonen Norge.

− Norge er en stor matnasjon med en svært spennende utvikling. Det norske måltid er med på å synliggjøre og hedre både norsk matkultur og menneskene bak produktene, forteller landbruks- og matminister Olaug Bollestad som var en av prisutdelerne under årets finale.

Årets drikk: − God smak og fantastisk duft

Prisen for årets drikk gikk til en produsent som ifølge den fagtunge juryen har formidlet historien på en utmerket måte. Det var Marianne Chesak, fylkesordfører i Rogaland, som delte ut prisen.

− Flasken er elegant, og fargen er karakteristisk for råvaren. Smaken er godt balansert, og duften er fantastisk! Dette er et særs godt alkoholfritt alternativ, til et bredt spekter av mat, kommer det frem av juryens begrunnelse.

På den solrike halvøya i Tyrifjorden produseres frukt og bær som foredles i eget presseri og tapperi. Her får solbær optimale vekstforhold og Røyses solbærsaft er blitt et populært produkt. Fri for tilsetningsstoffer og naturlig rik på C-vitamin, er dette en drikk som kan nytes sommer som vinter.

Vinneren fikk seg en gledelig overraskelse da Det Norske Måltid kunne avsløre nyheten i en videosamtale.

− Jeg er så glad for at folk legger merke til og liker det vi driver med. Jeg er både rørt og glad, sier eier Erlend Eilev Mellerud. − Det er en skikkelig stor ære å gå helt til topps, legger salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen til.

Digitalt prisdryss

På grunn av smittevernsrestriksjoner ble årets prisutdeling avholdt digitalt, men det ble ikke holdt igjen på glitter og glam av den grunn.

− Er det noe pandemien har vist oss er det hvor høyt nordmenn prioriterer mat og drikke. Derfor var det viktigere enn noen gang å premiere de fremragende lokale produsentene som har levert fantastiske produkter dette året, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

Feststemte deltakere kunne følge den direktesendte prisutdelingen hjemmefra. Mellom overrekkelsen av de prestisjetunge prisene fra statsrådene Bent Høie, Olaug Bollestad og Odd Emil Ingebrigtsen, ble det matlaging med Arne Brimi og musikalske innslag av Britt-Synnøve Johansen, Hege Bjerk og Idol-vinner Mari Bølla.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa