lørdag, 12 desember 2020 09:31

Sparebank1 advarer mot kraftig økning i svindelforsøk

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Sparebank1 opplevde fredag en kraftig økning i klager på svindelforsøk via epost og SMS. Også andre banker er utsatt for det samme.

Banken opplyser at fra å ha fått rundt 100 henvendelser fra kunder om forsøk på epost-svindel fra morgenen av, eskalerte antall meldinger til 900 i løpet av dagen.

– Eposten er svært profesjonelt utformet, og svindlerne forsøker å få folk til å oppgi sensitiv informasjon ved å klikke på en link. Sparebank 1 er også blitt gjort oppmerksom på at noen har mottatt en lignende mail med samme ordlyd og utforming, men hvor andre banker tilsynelatende skal være avsender. Dette er også svindelforsøk, understreker banken i en pressemelding.

Banken har også fått opplysninger om at noen kunder har fått SMSer med beskjed om å ringe et nummer til «kundeservice» og deretter snakket med noen som ber om opplysninger for å kunne «sjekke» kontoen.

Sparebank 1 har ikke fått inn noen rapporter om kunder som har gått på svindelen og gitt fra seg informasjon, men presiserer at norske banker aldri vil be om personopplysninger verken over epost eller telefon.

NTB

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa