onsdag, 08 april 2020 12:44

Mindre flytrafikk over Ringerike

Mindre flytrafikk over Ringerike Foto: Frank Tverran

Etter at Gardermoen tillot kortere svinger for fly inn og ut på vestsiden av Gardermoen, har en av traseene gått over Tyrifjorden med en sving over Hønefoss. Og her har det blitt merkbart færre fly å se.

Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent. Også i mars ble det en kraftig nedgang som følge av koronautbruddet.

– Flytrafikken er den siste tiden redusert med rundt 95 prosent, og påsken er ikke noe unntak, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor i en pressemelding.

Reiserestriksjonene i forbindelse med koronautbruddet, og at selskaper over hele verden har satt fly på bakken, gjorde også at mars ble en mye roligere måned på Avinors lufthavner enn normalt. I alt reiste 1.985.805 passasjerer til og fra lufthavnene i løpet av forrige måned, mot 4.524.449 passasjerer i samme måned i fjor. Det er en reduksjon på 56 prosent sammenlignet med i fjor.

– Konsekvensene for flytrafikken ble for alvor synlig et stykke ut i mars, noe som forklarer at nedgangen for måneden totalt er 56 prosent, sier Ulverud.

Antallet avganger og ankomster gikk ned med 30 prosent i mars, sammenlignet med i fjor. Reduksjonen er særlig stor for flygninger til og fra utlandet.

Fra januar til mars i år er antallet passasjerer redusert med 21 prosent, mens antallet flygninger er redusert med 11 prosent.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa