tirsdag, 17 mars 2020 09:52

Nettsalg av alkohol i Ringerike

Skrevet av

Etter hvert kommunestyrevalg skal det nye kommunestyret evaluere alkoholpolitikken og vedta en fireårig alkoholpolitisk handlingsplan. Bevillingspolitikken skal fungere som et styringsinstrument for folkevalgte organer og administrasjonen.

Alkoholsalg på nett

Alkoholloven er ikke til hinder for nettsalg av alkohol i gruppe 1 og alkoholforskriften gir føringer for salg og utlevering. Rådmannen anbefaler å åpne opp for nettsalg av alkohol under visse forutsetninger. Det er flere kommuner som har åpnet opp for nettsalg og det er ikke meldt om problemer i forhold til utlevering av varer eller økt tilgjengelighet. Kommunen har tidligere avslått søknader om nettsalg på bakgrunn av at det ikke er ønskelig med økt tilgjengelighet. Nettsalg av dagligvarer og alkohol er en stadig voksende trend. Løsningen er tidsbesparende og den er nyttig for de som ikke kan komme seg på butikken på egenhånd. Vinmonopolet AS har allerede en ordning for nettsalg av alkohol hvor de tilbyr både hjemlevering og henting i post/butikk.

Andre innspill

Hønefoss Bowlingssenter AS ønsker å skjenke alkohol i hele bowlinghallen, selv om det er barn tilstede. Per i dag har de kun lov til å skjenke alkohol i avstengt «barområde», samt i hele hallen i de tidsrom hvor det er innført 18-års aldersgrense.
Alkoholpolitisk handlingsplan for 2020-2024 presiserer at bowlingssentra kun kan gis skjenkebevilling dersom personer under 18 år ikke oppholder seg i lokalet der skjenkingen skjer. Rådmannen er opptatt av å opprettholde alkoholfrie soner av hensyn til barn, unge og unge voksne. Bowlinghallen er et aktivitetssenter med familieprofil, og rådmannen anbefaler derfor ikke å endre skjenkebestemmelsene ved bowlinghallen.

KrF ønsker at man i større grad krever at det ikke serveres alkohol på idrettsarenaer, selv om det er lagt opp til at det skjer i spesielle soner og når det er pauser. Rådmannen mener at dagens ordning med alkoholservering i avskjermede soner under pauser fungerer godt og anbefaler ikke å endre dette.

Ringerike formannskap behandler saken den 24.mars. På grunn av smittefare blir det et fjernmøte.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa