fredag, 22 november 2019 14:18

Norske Hercules-fly skal slukke branner i USA

Skrevet av
Hercules-flyet Frøya er ett av dem som selges. Her på et besøk på Eggemoen. Hercules-flyet Frøya er ett av dem som selges. Her på et besøk på Eggemoen. Foto: Frank Tverran

Fem norske transportfly er solgt til det amerikanske selskapet Coulson Aviation. Flyene skal brukes til brannslukking.

De militære transportflyene Balder, Brage, Frøya, Odin og Ty er solgt til det amerikanske firmaet for 4,5 millioner dollar, eller rett over 41 millioner norske kroner.

– Dette er det første større avhendingsprosjektet som er gjennomført etter etableringen av Forsvarsmateriell som egen etat. Det er oppløftende når vi lykkes med gjenbruk som i dette tilfellet, sier direktør Mette Sørfonden i Forsvarsmateriell i en pressemelding.

Flyene må bygges om for å bli brannfly.

– Disse C-130H-flyene har blitt vedlikeholdt etter den høyeste standard, og med våre modifikasjoner sammen med en ny glasscockpit vil flyene fortsette å tjene offentligheten i årene fremover, skriver Britt Coulson, direktør for Coulson Aviation i pressemeldingen.

Også forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) er fornøyd med salget.

– Disse flyene har vært svært viktige for det norske Forsvaret, og jeg er glad for at de nå kan komme til nytte også for det sivile samfunn. At vi samtidig kan tilbakeføre midler fra salget til forsvarsbudsjettet er også gledelig, skriver Bakke-Jensen.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa