onsdag, 05 desember 2018 21:55

To menn tiltalt for underslag og salg i stor våpensak

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Advokat Christian Flemmen Johansen forsvarer den ene av de to som er tiltalt i en sak som omfatter underslag og salg av store mengder våpen fra Forsvaret. Advokat Christian Flemmen Johansen forsvarer den ene av de to som er tiltalt i en sak som omfatter underslag og salg av store mengder våpen fra Forsvaret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

To menn står tiltalt i en sak som omfatter underslag og salg av store mengder våpen fra Forsvaret. Saken skal opp i Ringerike tingrett på nyåret.

Gjennom elleve år skal den ene mannen ha bestilt våpen og ammunisjon til egen vinning. Mannen nekter straffskyld og sier han er en lidenskapelig våpensamler, melder TV 2.

62-åringen er blant annet tiltalt for grovt underslag, mens en 60 år gammel mann er tiltalt i samme sak.

På flere adresser i Ringerike og i Bærum, alle tilknyttet de tiltalte, har politiet beslaglagt hundrevis av våpen. Flere av våpnene var tidligere levert fra politiet til Forsvaret for destruksjon og dermed ført ut av våpenregisteret.

Den eldste mannen har i lang tid vært ansatt i Forsvaret. Han er tiltalt for grovt underslag av våpen og ammunisjon til en verdi av over 200.000 kroner over elleve år.

Selv beskriver de tiltalte seg som mangeårige samlere med en særlig interesse for våpen- og krigshistorie.

– Min klient stiller seg uforstående til anklagene om underslag. Han erkjenner at han har fått noe og tatt noe, men dette er ting som han og flere med ham har ansett som skrot, sier advokat Christian Flemmen Johansen, som forsvarer den eldste av de to.

Også den yngste mannen, som i tillegg er tiltalt for våpensalg til tre navngitte personer, nekter i hovedsak straffskyld etter tiltalen.

– Han har solgt våpen på messer i henhold til loven, men det er snakk om samlerobjekter, ikke ulovlig våpensalg, sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Drevland.

Det er satt av 15 dager til saken som går fra 7. til 25. januar i Ringerike tingrett.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa