tirsdag, 27 november 2018 23:20

Venstre åpner for å utsette kryptoavgift

KrF og regjeringspartiene ble forrige uke enige om å innføre full elavgift for datasentre som utvinner bitcoins. Nå åpner Venstre for å utsette avgiftsgrepet.

Avgiftsforslaget har skapt sterke reaksjoner i kryptobransjen, og flere selskaper har uttrykt stor misnøye.

– Bransjen sier det er uforutsigbart at dette skjer over natten. Da har jeg sagt at for oss i Venstre er det ingen utfordring å utrede dette først, sier Raja til E24. Han understreker at det ikke var hans parti som gikk inn for forslaget rundt forhandlingsbordet.

Datasentre som produserer kryptovaluta mister strømsubsidieringen fra nyttår. Datasentre har i dag samme rabatt som annen kraftkrevende industri. Det innebærer at de som har en kapasitet på mer enn 0,5 megawatt, betaler 0,48 øre i avgift per kilowattime, i stedet for 16,58 øre.

– Jeg håper samarbeidspartiene ser fornuften i forslaget fra Abid Raja tidligere i dag. Å utrede dette først er i hvert fall en skadebegrensning, sier fungerende sjef Ole Erik Almlid i NHO.

Flere selskaper har de siste dagene meldt om flere milliardavtaler som skal ha gått i vasken på bakgrunn av regjeringsforslaget, som har skapt frykt for stabiliteten i næringen.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa