onsdag, 18 juli 2018 23:51

Italiensk travhest tatt for doping under Oslo GP

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Urlo dei Venti og Enrico Bellei vinner VG Oslo Grand Prix 2018. Urlo dei Venti og Enrico Bellei vinner VG Oslo Grand Prix 2018. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB Scanpix

Den italienske traveren Urlo dei Venti har avlagt positiv dopingprøve etter seieren i Oslo Grand Prix 10. juni i år.

A-prøven inneholdt det forbudte stoffet triamcinolonacetonid og B-prøven er sendt til et annet laboratorium for analyse. Hvis B-prøven også er positiv til seieren i det norske storløpet gå til trønderhesten Evil Enok M.E.

Det ble tatt både blod- og urinprøve av Urlo dei Venti etter seieren i Oslo Grand Prix, og begge prøvene inneholder triamcinolonacetonid. Triamcinolonacetonid er et potent glukokortikoid (kortison) med depoteffekt som har langvarig betennelsesdempende virkning.

Urlo dei Venti er ilagt 90 dagers startforbud gjeldende fra 6. juli i henhold til DNTs dopingreglement. Hesten må i tillegg avlegge en negativ C-prøve.

Saken er under utredning, og onsdag formiddag var representanter fra DNT og «Utvalg for Utredning av Dopingsaker» (UUD) på besøk på gården Allevamento dei Venti i San Giuliano Terme like nord for Pisa, der Urlo dei Venti står oppstallet. Ansvarlig innmelder er travtrener Gennaro Casillo. Saken vil etter hvert bli oversendt Skandinavisk Dopingkomité for videre vurdering.

Hestens eier, Stefano Simonelli, har ønsket å gi følgende uttalelse i anledning saken:

– Jeg kan ikke forstå hvordan Urlo dei Venti kan ha testet positivt for triamcinolonacetonid, og er veldig lei meg for det som har hendt. Jeg vil samarbeide med DNT etter beste evne for å finne ut hva som har skjedd, sier han.

Dersom B-prøven bekrefter funnet i A-prøven vil det bli foretatt en resultatkorrigering av Urlo dei Venti, og hesten mister sitt resultat i Oslo Grand Prix 2018.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa