tirsdag, 15 mai 2018 15:42

Dømt for fyllesykling med datter på lasteplanet

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Dømt for fyllesykling med datter på lasteplanet Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En lokalpolitiker fra Miljøpartiet De Grønne i Oslo er dømt for å ha fyllesyklet hjem fra valgvake i fjor høst med datteren på elsykkelens lasteplan.

Både mannen og datteren ramlet av den elektriske lastesykkelen da det ene hjulet hadde satt seg fast i en trikkeskinne ved Grensen i Oslo sentrum, men begge slapp fra ulykken uten alvorlige skader. Hendelsen skjedde klokken 21.45 på valgdagen 11. september.

Både forbipasserende og en tilfeldig politipatrulje kom til. Mannen erkjente å ha drukket et par halvlitere med øl, men ble også dømt for ikke å ha oppgitt sin adresse til politiet.

Mens saksomkostningene er satt til 3.000 kroner, er mannen i tillegg dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Rettssaken gikk i Oslo tingrett 7. mai. Tiltalte fikk forkynt dommen tirsdag denne uka.

Einar Wilhelmsen, leder i Oslo MDG, sier de tar saken på alvor:

– Vi er blitt gjort oppmerksom på denne saken via mediene i dag. Vi har ikke et fullstendig bilde av saken ennå, men tar situasjonen på alvor. Vi er også opptatt av å ivareta vedkommende i noe som er en vanskelig situasjon for ham, sier Wilhelmsen.

– Vi kommer til å følge opp denne saken internt for å få klarhet i hva som har skjedd, legger Wilhelmsen til. Han presiserer at vedkommende ikke er folkevalgt, men styremedlem i ett av partiets 15 bydelslag i Oslo.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa