lørdag, 27 januar 2018 13:15

Forbrukertilsynet gjentar krav om stenging av ulovlig dyre kundenumre

Direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth har på nytt sendt brev til bedrifter som har ulovlig høye priser på servicenumre for kunder. Direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth har på nytt sendt brev til bedrifter som har ulovlig høye priser på servicenumre for kunder. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kjente selskaper som Apple, Samsung, Zalando og Specsavers er på listen som Forbrukertilsynet ber om å slutte med ulovlig dyre kundenumre.

På nytt har Forbrukertilsynet, tidligere Forbrukerombudet, sendt brev til flere selskaper de mener bryter loven. En avgjørelse i EU-domstolen i fjor slo fast at det var ulovlig å henvise kunder til dyre spesialnumre for å kontakte kundeservice. I november ble 80 selskaper kontaktet med anmodning om å kutte ut praksisen, men fremdeles er det mange krever kundene for mange penger når de behøver oppfølging etter kjøp.

Lørdag skriver tilsynet at 28 virksomheter har fått beskjed om å slutte. Dette dreier seg blant annet om Apple, Samsung, PayPal, Zalando, British Airways, WizzAir, DHL og Specsavers.

– De som allerede er kunder skal få et tydelig tilbud om å ringe til vanlig takst, skriver direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth lørdag.

Loven som forbyr slike numre gjelder for alle aktører som markedsfører seg mot norske forbrukere uansett hvor de er i Europa.

– Folk skal ikke betale i dyre dommer for service de har krav på. Vi vil sørge for at forbrukernes rettigheter ivaretas og kommer til å følge nøye med i tiden fremover.

Sist redigert lørdag, 27 januar 2018 13:26

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa