mandag, 15 mai 2017 23:29

Her må du betale for 17.mai-toget

Fra en tidligere feiring Fra en tidligere feiring Foto: Privat

Blant mange nordmenn i badebyen Pattaya vakte det overraskelse og harme da de ble invitert til det tradisjonelle 17. mai-toget og etterfølgende feiring. (Denne artikkelen er rettet)

{AF} Rettelse

Etter at denne artikkelen ble publisert, ble vi kontaktet av sjømannsprest Ragnvald Seierstad i Pattaya. Han kunne berolige alle som hadde mistolket kirkens annonse med at det fortsatt var helt gratis å gå i 17.mai-toget. De oppgitte prisene er KUN for servering av mat, noe det selvfølgelig er helt frivillig om man ønsker å være med på. (Red.){/AF}

Kirken krever nemlig i sitt 17. mai-program 250 baht per person (barn under 12 gratis) for å delta i barnetoget på nasjonaldagen.

- Det er jo totalt uhørt. For en familie på fire tilsvarer dette i kjøpekraft tusen kroner. Det hjelper lite at man får en pølse i lompe på kjøpet.thaimai2

Eirik Johannesen er en sentral nordmann i Thailand. Han fortsetter.

- I årevis har nordmenn i Thailand feiret 17. mai gratis. Ambassaden i Bangkok arrangerer også markering med tog. Der er forfriskningene og alt annet helt gratis.

Mener du Sjømannskirken skor seg på nasjonaldagen?

- Ja, det er helt klart. For en familie vil det koste så mye at den kunne hatt en fantastisk feiring på flott restaurant med hovedretter og iskrem til barna i fleng. Selv om beløpene ikke er skyhøye etter norsk målestokk, er de slett ikke det for alle som er bosatt her.

Ambassaden i Bangkok tilbyr derimot dette helt gratis:
På dagtid:
Porten åpnes kl. 10.45 og vi starter kl. 11:00 (presis) med avgang 17. mai-tog umiddelbart etterpå. Det blir leker for store og små barn fra kl. 12 og enkel bevertning. Arrangementet avsluttes kl. 13.30.


Slik finansieres Sjømannskirkene:
Av et årlig budsjett på rundt 238 millioner kroner, dekkes en tredjedel gjennom statlig støtte fra Kulturdepartementet, og resten samles inn ved sjømannskirkene i utlandet. Hovedakelig fra rederier.
Den har ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

thaimai3

Sist redigert tirsdag, 16 mai 2017 12:44
Mer i denne kategorien « Kostbare Denice Hagen Hole vokser »

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa