tirsdag, 18 april 2017 09:15

Statsbygg: Åpen befaring på Utøyakaia

Skrevet av
Statsbygg: Åpen befaring på Utøyakaia Foto: NITAR/Frank Tverran

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli og AUF har foreslått for Kommunal- og moderniseringsdepartement (KMD) at et nasjonalt minnested etter 22.juli kan etableres ved Utøyakaia.

Statsbygg har fått i oppdrag fra KMD å vurdere om Utøyakaia kan egne seg for et lavmælt og verdig nasjonalt minnested. En forutsetning for eventuell utvikling av et minnested her, er involvering og dialog med naboer og andre lokale interesser.

Sluttrapport skal leveres til KMD 15. juni. Etter 15.juni kan KMD beslutte om lokasjonen skal legges til side eller om planlegging og utforming etter plan- og bygningsloven skal igangsettes med sikte på å realisere et minnested på Utøyakaia.

Torsdag 20. april og tirsdag 25. april vil Statsbygg være til stedet på Utøyakaia for en felles befaring. De vil være på kaia fra klokken 17.00.

Klokken 18.00 er det mulig å ta ferga over til Utøya for de som ønsker å delta på en befaring på Utøya. I følge Statsbygg er alle velkommen.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa