torsdag, 09 februar 2017 11:12

Minnestedet flyttes - vinnerutkastet vrakes?

Skrevet av
Minnestedet flyttes - vinnerutkastet vrakes? Foto: Rasmus Lindberg

Torsdag morgen overrasket Kommunal- og moderniseringsdepartementet med å innkalle til et pressemøte på utøyakaia i Hole om minnestedet i Hole.

På dette møtet dukket det opp et helt nytt forslag om plassering av minnesmerket i Hole. AUF-leder Mani Hussaini ønsket på vegne av AUF og støttegruppen å flytte minnestedet til sin egen tomt på brygga på landsiden. Hussaini presiserte at verken AUF eller Støttegruppen var parter i den pågående rettssaken, men ønsket sammen å fremsette dette forslaget i håp om å unngå en opprivende og uverdig rettssak.

Sanner sa det var viktig å realisere et nasjonalt minnested og var glad for det intiativet. Han ønsket å jobbe videre med forslaget og få dette vurdert. Han vil derfor raskt ta kontakt med Hole kommune, alle naboene og andre berørte parter. Sanner ville ikke love noe, men håpet på en avklaring før sommeren.

Han ga også uttrykk for at han har stor sans for forslaget.

-Jeg er overbevist om at det er riktig å bevare kaia som et nasjonalt minnested, sa leder i den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, Listbeth Røyneland.

Leder ved historiske studier ved NTNU, Tor Einar Fagerland fikk ordet. Han har hatt det faglige ansvaret for utformingen av 22.juli-senteret i regjeringskvartalet. Han har også vært med på å lage forslaget som nå ble fremsatt. Han gav uttrykk for at sted, sammenheng og tid var riktig.

Det er neppe rom for det eksisterende vinnerutkastet på det nye stedet - og flere naboer RingeriksAvisa har vært i kontakt med, likte dårlig det nye forslaget.

minnesmerke2

AUF og de etterlatte foreslår et minnesmerke på dette stedet (Foto: Rasmus Lindberg)

Sist redigert torsdag, 09 februar 2017 11:53

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa