tirsdag, 24 januar 2017 13:27

Lånetilbudene florerer som aldri før

Skrevet av
Lånetilbudene florerer som aldri før Foto: Børge Sandnes

Markedet for refinansiering og forbrukslån har nærmest eksplodert de siste månedene. Markedet strømmer over av tilbud og det kommer daglig tilbud om penger på dagen.

Fristelsen kan nok bli stor for mange når de har muligheten til en ekstra sydentur, ny bil, nytt bad eller nye klær.

Med mange tilbud på markedet, kan det være nyttig å benytte sider som f.eks. Norsk Kreditt , for å sammenligne flere aktører. Dette selskapet gir deg en komplett oversikt over norske forbrukslån og andre kreditter fra kredittselskaper i Norge. De har lang erfaring innen finans, og er derfor godt egnet til å sammenligne aktører opp mot hverandre.

Og her blir mange overrasket over å finne seriøse banker blant långiverne. Det er nok derfor først og fremst salgsmetodikken og de aktive framstøtene som enkelte konservative banker reagerer på.

En av disse er Lill Bente Mæhla Totland, banksjef i Sparebanken SMN, som advarer mot det hun kaller tilbud om blodige forbrukslån.

– Markedet strømmer over av ulike tilbud og like mange aktører. Jeg merker det sjøl i egen postkasse. Her om dagen lå det tre tilbud i postkassen. Med tre signeringer kunne jeg sikret meg 1,5 millioner i forbrukslån, sier banksjefen i et intervju med nettavisa bladet.no.

Norsk Kreditt A/S er bare delvis enige i dette.
- Nordmenn har mye gjeld, og selv om majoriteten av gjelden naturligvis består av bolig og annen eiendom, er det en økende trend på forbrukslån. Dette i seg selv er ikke nødvendigvis negativt, men ettersom trendkurvene er store, kan det tyde på en del impulsivitet.

- Dersom man i utgangspunktet har trang økonomi og skal låne penger for å kjøpe seg ny sofa, bør varsellampene automatisk blinke. Mange eksperter mener til og med at forbrukslån bare bør brukes i nødsituasjoner der man virkelig bare må låne.

- Ettersom forbrukslån er lån uten sikkerhet, kan du bruke pengene på hva du vil. Som banken, vil heller ikke vi legge oss bort i hva du ønsker å bruke midlene til, men vi ønsker å komme med en generell melding om at du tenker på hva du egentlig skal låne penger til, og om du virkelig trenger det. Har du bestemt deg for å låne, er det også viktig å tenke på både fremtidig økonomi, nedbetalingsplanen og ikke minst finne det rimeligste og beste lånealternativet for nettopp deg, heter det i en kommentar fra Norsk Kreditt AS.

Sist redigert mandag, 07 mai 2018 10:28

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa