torsdag, 10 november 2016 14:30

Hønefoss-jente vil eksportere norsk musikk

Skrevet av
Hønefoss-jente vil eksportere norsk musikk Foto: Victoria Hoseth

Pernille Dragsten Holden fra Hønefoss, som til daglig jobber som digital marketing manager i Phonofile/Sweet Cherry Records, ansees som et av talentene ved musikkbransjens eksportsatsning.

Eksportskolen er et tilbud til talenter med store ambisjoner i musikkbransjen – en trinnvis modell for å bygge kompetanse og karriere. Med dette prosjektet ønsker man å bygge sterkere aktører innen musikknæringen i hver enkelt region og nasjonalt.

Målet med Eksportskolen er å forme et tilbud som gjennomføres i flere regioner, og skal gi band og artister verktøy for å styre sin egen karriere mot internasjonale marked. Eksportskolen skal styrke bransjeapparatet rundt artister ved å øke forståelsen for eksport, nettverksbygging og gi økt faglig kompetanse rundt sin forretningsdrift.

Norsk musikkundistri trenger flere unge ledere med innsikt i selskapsutvikling. I den forbindelse arrangererte Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk (BRAK, TEMPO, ØKS, KOFO, STAR og MØST) en Eksportskole der ti unge bransjetalenter ble samlet for å tilegne seg verdifull innsikt og kompetanse i felt som er avgjørende for å kunne utvikle bedriften og øke eksportmulighetene.

Elite er et ledelses- og forretningsutviklingskurs som ønsker å gi unge gründere og personer i gründerbedrifter verdifull innsikt og kompetanse i felt som er avgjørende for å kunne utvikle bedriften og øke eksportmulighetene.

Programmet er helårsbasert og ble arrangert for første gang i november 2015 med en todagers samling i Oslo, og ble avsluttet i oktober med ‘trade mission’ til London.

I London fikk deltakerne innsikt i UKs musikkbransje, besøke seltrale bedrifter (blant annet Spotify) og knytte kontakter både via uformelle og formelle møteplasser.

- Det er utrolig viktig å satse på talenter tidlig. Skal vi øke norsk musikkeksport må vi også styrke bransjeleddet. De ti Elite-deltakerne er alle dyktige og spennende aktører som vi er sikre på at vi kommer til å se mye i årene fremover, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa