søndag, 16 oktober 2016 13:28

Ny politistruktur gir få endringer for vårt område

Skrevet av
Ny politistruktur gir få endringer for vårt område Foto: Frank Tverran

Politimester Christine Fossen sender nå sitt forslag til endring av politiets lokale struktur i Sør-Øst politidistrikt ut på høring. Jevnaker lensmannskontor foreslås nedlagt, men ellers blir det ikke mange endringene i vårt distrikt.

Justis- og beredskapsdepartementet har gitt Politidirektoratet i oppdrag å fastsette politidistriktenes lokale struktur. Endringer i tjenesteenheter og tjenestesteder skal besluttes i Politidirektoratet, etter tilrådning fra politimesteren. Geografiske driftsenheter skal besluttes lokalt, etter lokale forhandlinger i politidistriktene.

Tilrådningen som nå sendes ut på høring bygger på innspill gitt av ansatte, ledere, fagforeninger, vernetjeneste, innspill fra kommunene gjennom dialogmøter, styringsgruppemøter og en skriftlig spørreundersøkelse til ansatte og kommunene.

Arbeidsgruppen i Sør-Øst politidistrikt som har hatt ansvar for å kartlegge og utarbeide alternative forslag til ny struktur har levert sine anbefalinger med innspill, dokumentasjon og analyser.  Ut fra dette arbeidet er politimesterens forslag til ny struktur:
3 geografiske enheter, 5 tjenesteenheter og 21 tjenestesteder

Geografisk driftsenhet: Vestfold (Tønsberg), Telemark (Grenland) og Buskerud (Drammen).

Tjenesteenhet 1, med tjenestestedene: Horten (Horten, Holmestrand og Hoff), Tønsberg (Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme og Re), Sandefjord (Stokke, Sandefjord og Andebu) og Larvik (Larvik og Lardal)

Tjenesteenhet 2, med tjenestestedene: Grenland (Siljan, Skien og Porsgrunn),
Kragerø (Kragerø og Drangedal) og Bamble (Bamble)

Tjenesteenhet 3, med tjenestestedene: Midt-Telemark (Nome, Bø og Sauherad), Kviteseid (Seljord, Nissedal og Kviteseid), Vinje (Vinje, Tokke og Fyresdal), Notodden (Notodden og Hjartdal) og Rjukan(Tinn)

Tjenesteenhet 4, med tjenestestedene: Drammen (Drammen, Svelvik, Sande og Lier),
Røyken og Hurum (Røyker og Hurum), Kongsberg (Kongsberg, Flesberg og Rollag), Eiker (Øvre Eiker
og Nedre Eiker) og Nore og Uvdal (Nore og Uvdal)

Tjenesteenhet 5, med tjenestestedene: Hønefoss (Ringerike, Hole og Jevnaker), Modum (Modum, Sigdal og Krødsherad), Gol og Hemsedal (Flå, Nes, Gol og Hemsedal) og Hol (Ål og Hol).

Kommunene som foreslås betjent av de ulike tjenestestedene er nevnt i parentes bak tjenestestedet.

Det er gjort et grundig forarbeid hvor vi har sett på distriktet som helhet og vurdert hva som vil gi den beste tjenesten i årene som kommer. Det innebærer at vi opprettholder mange politistasjoner og lensmannskontor, men legger ned eller slår sammen andre. Nærpolitireformen skal bidra til økt kvalitet i oppgaveløsningen, mer effektiv ressursbruk og en frigjøring av personell til prioriterte oppgaver. Politiressursene skal slik rettes mer mot politiets kjerneoppgaver. Det er viktig å sikre at ny organisering ikke medfører mer byråkrati og virker kostnadsdrivende, sier Fossen.

Politimesteren i Sør-Øst sin endelige tilrådning til effektivisering av tjenesteenheter og tjenestesteder skal sendes Politidirektoratet innen 15. desember 2016. Politidirektoratet beslutter inndeling i lensmannsdistrikter og politistasjonsdistrikter og sammenslåing eller  avvikling av lensmannskontorer og politistasjoner. Berørte kommuner kan påklage beslutningen til Justis- og beredskapsdepartementet.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa