torsdag, 04 august 2016 09:13

"Pokeboller" i Pokémon-eldorado

Skrevet av
Marie Cecilie Johnsrud og Anine Olsen Englund med nybakte "pokeboller" i Kafé Standpunkt Marie Cecilie Johnsrud og Anine Olsen Englund med nybakte "pokeboller" i Kafé Standpunkt

Området rundt Eidsvollsbygningen og Eidsvoll 1814 er et Pokémon-eldorado med 15 Poké- stopp og 2 gymmer. Det vrimler derfor av Pokémon Go-spillere i området. Takket være unge, kreative ansatte i Kafé Standpunkt kan de nå også få kjøpt nybakte "pokeboller".


For museet Eidsvoll 1814 er det interessant å se at kulturarvsstedet er en blitt levende møteplass i Pokémon Go-universet. Kulturarvssteder har gjerne en historie som tidligere samlingsplasser, steder folk kom sammen for å handle, forhandle og beslutte viktige saker. Eidsvollsbygningen er i så måte en av norgeshistoriens viktigste møteplasser.

- Vi befinner oss i et Pokémon-eldorado på historisk grunn, og vi gleder oss over alle som kommer til området rundt Eidsvollsbygningen, sier fungerende direktør ved Eidsvoll 1814, Astrid Galstad. - Vi ser nå en slags revitalisering av møteplassen muliggjort av moderne teknologi. Dette inspirerer oss som museum til å tenke over hva vi kan bidra med til alle som er på beina på leit etter Pokémons. Våre unge ansatte i Kafé Standpunkt fikk ideen til å bake "pokeboller" og dekorere med melis og sjokoladeglasur, og jeg regner med at disse vil få bein å gå på, avslutter Galstad.

Så hva med en søndagstur til Eidsvoll?

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa