fredag, 13 mai 2016 14:48

Trakk seg etter Dagblad-avsløring

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)

Kjededirektør i Jernia, Audun Holt, trekker seg fra stillingen etter at Dagbladet har avdekket uønsket opptreden overfor en lokal butikkleder.

- Holts oppførsel representerer uakseptabel ledelse, og slik skal vi ikke ha det i Jernia, sier selskapets administrerende direktør Ingar Steig Gunstad som nå overtar Holts tidligere ansvarsområde.

Skjult opptak
Denne saken handler om et møte i Lindås kommune tidligere i år, der kjededirektøren under en samtale med den lokale butikklederen gjentatte ganger formulerte seg på en måte som står i sterk strid med de krav Jernia stiller til sine medarbeidere.

Det ble gjennomførte et skjult opptak av møte og dette ble gitt videre til Dagbladet. Først i går kveld tillot Dagbladet at opptaket ble avspilt for kjededirektør Audun Holt, og senere ble dette innholdet gjennomgått av Jernias ledelse.

Måtte reagere
- Når vi torsdag kveld fikk referert opptaket, reagerte vi av svært gode grunner veldig sterkt på hvordan kjededirektøren hadde behandlet vår tidligere medarbeider i Lindås. På vår arbeidsplass skal alle å bli behandlet på en måte som betyr inkludering, trygghet, verdsetting og utviklingsmuligheter, sier Gunstad.

Etter at opptaket ble referert for ledelsen i Jernia, besluttet Audun Holt å trekke seg fra sin stilling med øyeblikkelig virkning.

- Jeg har gjort en stor feil. Jeg vil gi en uforbeholden unnskyldning til butikklederen. Jeg beklager det som skjedde, sier Holt.

Beklager sterkt
Jernias administrerende direktør Gunstad ønsker nå raskt å kontakte den tidligere butikklederen.  

- Jeg ønsker å snakke med vedkommende for å beklage på vegne av ledelsen og Jernia det han har opplevd, sier Gunstad.


Les også om saken her

Sist redigert onsdag, 18 mai 2016 12:50
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa