torsdag, 19 september 2024 08:09

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

Skrevet av
Hytta har en fantastisk beliggenhet oppe på Ringkolltoppen (702 moh.), med utsikt i alle himmelretninger. Hytta har en fantastisk beliggenhet oppe på Ringkolltoppen (702 moh.), med utsikt i alle himmelretninger. Foto: Helge Nordby

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

- Dette er en helt unik overnattingsopplevelse. Du bor under stjernene, 702 moh, og kan du nyte soloppgang og solnedgang fra hytta. Hytta på Ringkolltoppen er et fantastisk tilskudd til det bynære friluftslivet, både i Oslo, Drammen og Hønefoss, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Vil gi friluftsopplevelser til alle

DNT Ringerike har i samarbeid med SpareBank 1-stiftelsen Ringerike kjøpt hytta på Ringkollen for å sikre den for allmenheten. DNT spår at koia blir populær blant familier året rundt fordi den er lett tilgjengelig.

- Vi håper at Ringkolltoppen vil gi naturopplevelser til dem som ikke har egen hytte. Dessuten blir den en viktig del av hytte-nettverket i Nordmarka og Krokskogen. Dette er et fantastisk turområde som mange er glade i, sier Tom-Erik Bakkely Aasheim, styreleder i DNT Ringerike.

Hytta har en enkel og solid standard, og skal drives som en ubetjent hytte med ni overnattingsplasser. Vinterstid går skiløypene rett forbi hyttedøra, og du kan gå milelange skiturer i Nordmarka og på Krokskogen. Sommerstid kan du vandre langs blåmerka ruter.

Offisiell åpning på lørdag

DNT Ringerike inviterer til offisiell åpning av hytta lørdag 21. september kl. 14.00. Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang er til stede på åpningen. Det blir gratis pølsegrilling, overraskelser til barna, musikk og snorklipping. DNTs maskot Turbo kommer for å hilse på alle barn og voksne.

- Vi håper flest mulig vil komme og feire! Denne hytta blir et fantastisk sted for alle som er glad i det enkle friluftslivet, sier styrelederen i DNT Ringerike.

Anonym giver ga penger til oppussing

Hytta har kjøkken, stuekrok, tre soverom og en koselig sengeplass under trappa, som er perfekt for barn. Den har strøm og vedfyring. I løpet av høsten 2024 skal det også bygges hunderom, takket være en anonym giver.

- Vi må også skifte vinduer på sikt, og kanskje gjøre noe med taket, bygge utedo, og bore etter vann. Da er det kjekt å kunne starte med en million fra en snill giver, sier Bakkely Aasheim.

Fakta om Ringkolltoppen:

25. mai 2024 ble hytta på Ringkolltoppen kjøpt av SpareBank 1-stiftelsen Ringerike til DNT Ringerike.

Hytta ligger midt på Ringkolltoppen, 702 moh, låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året. Den er en ubetjent DNT-hytte med 9 sengeplasser.

Offisiell åpning av hytta er lørdag 21. september kl. 14.00.

Adkomst: Ringkollen ligger nord i Nordmarka. Kommer du fra Hadeland eller Oslo kjører du til Klækken Hotel og tar deretter opp fv 241 mot Ringkollveien. Fortsett på Ringkollveien til du kommer til den store parkeringsplassen eller Ringkollstua. Herfra er det 1 km opp til Ringkolltoppen til fots.

Arrangementet er en del av Villmarksfestivalen på Ringkollen.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa