søndag, 14 juli 2024 09:15

Donald Trump sneiet av skudd – to andre drept og en kritisk såret på valgkampmøte

Skrevet av
Donald Trump ble fraktet ned fra scenen og ut i en bilkortesje etter skytingen. Donald Trump ble fraktet ned fra scenen og ut i en bilkortesje etter skytingen. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB

Donald Trump ble sneiet av et skudd, mens en mistenkt Trump-skytter og en publikummer er drept og en tredje person kritisk såret, opplyser lokale myndigheter.

En person som skjøt mot Trump er drept. Det samme er en publikummer, mens en tredje publikummer er såret, står det i en uttalelse fra statsadvokat Richard A. Goldinger i Butler fylke i delstaten Pennsylvania.

– Trump ble sneiet av skudd, sier Goldinger.

Trump tok seg til et blødende øre da skuddene falt under valgkamparrangementet hans i Butler lørdag. Deretter ble Trump raskt fraktet fra stedet. Senere sendte staben hans ut en melding der det het at ekspresidenten er i god behold.

Donald Trump sier i sin første uttalelse etter attentatet at han ble truffet av skudd som gikk gjennom øvre del av det høyre øret og at han blødde mye.

– Jeg ble skutt med en kule som gikk gjennom øvre del av det høyre øret mitt, skriver Trump i et innlegg på Truth Social.

Ekspresidenten skriver videre at han blødde mye, og at han derfor skjønte hva som hadde skjedd.

Trump kondolerer også familien til personen som ble drept på valgkampmøtet.

– Det er uvirkelig at en slik handling kan finne sted i landet vårt. Ikke noe er så langt kjent om skytteren, som nå er død, legger Trump til.

Trump takker i meldingen Secret Service og politi for å ha handlet raskt under skytingen.

 

Identifisert

FBI har identifisert den antatte gjerningsmannen som skjøt mot Donald Trump på et valgkampmøte i Pennsylvania. Nå er luftrommet stengt over hjembyen hans.

FBI har nå gått ut og identifisert mannen som Thomas Matthew Crooks. Trump ble skutt i øret på talerstolen på et valgarrangement lørdag. Han ble raskt skrevet ut av sykehus og fortsetter valgkampen.

FBI opplyser at den antatte gjerningsmannen er 20 år gammel og fra byen Bethel Park i Pennsylvania, omtrent 70 kilometer fra byen Butler, hvor Trump holdt sin tale. Den føderale luftfartsmyndigheten FAA har stengt luftrommet over Bethel Park, ifølge Reuters.

Washington Post skriver at mannen var registrert republikaner og viser til delstatens valgregister.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa