fredag, 09 februar 2024 08:04

Kraftig brann i Fredrikstad – Hotell evakueres

Skrevet av
Natt til fredag begynte det å brenne i et bygg i Fredrikstad sentrum. Gjester og ansatte ved Hotel Fredrikstad, som er nærmeste nabo, er evakuert. Natt til fredag begynte det å brenne i et bygg i Fredrikstad sentrum. Gjester og ansatte ved Hotel Fredrikstad, som er nærmeste nabo, er evakuert. Foto: Utrykningsnytt / NTB

Nødetatene evakuerer Hotell Fredrikstad som følge av en kraftig brann i et bygg nærheten. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen.

– Det brenner fortsatt kraftig. Brannmannskapene har ikke kontroll, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt til NTB klokken 6 fredag morgen.

Da var det nær to timer siden nødetatene fikk melding om brannen. Like etter klokken fire ble det meldt om brann i tredje etasje i bygget. Brannen har siden slått gjennom taket.

Bygget som ligger i Fredrikstad sentrum har Fredrikstad hotell som nærmeste nabo.

– Vi har evakuert gjester og ansatte fra hotellet. Vi vurderer om vi skal evakuere personer fra tilstøtende bygg. Vi driver nå å kartlegger dette, sier Mjøsund.

Fra før har det allerede blitt bestemt at Kråkerøybrua, som forbinder Kråkerøy med fastlandet i Fredrikstad, skal stenges.

Det er så langt ikke meldt om skadde personer. Ifølge operasjonslederen har det heller ikke kommet melding om personer som ikke er gjort rede for.

Det er kraftig røykutvikling på stedet og politiet ber naboer om å holde vinduene lukket, og at ingen oppsøker røyken.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa